Cartea tipărită vs audiobook/e-book ce ați alege?

   Am să dezbată un subiect foarte controversat în ziua de azi: Ce ați alege cartea tipărită sau e- book/ audiobook ?

  De mică am iubit cărțile ,iar cititul era activitatea mea preferată.Abia așteptam să termin temele și să iau o carte din bibliotecă să o răsfoiesc și să intru în lumea fantastică a poveștilor ,romanelor,a cărților de ficțiune într- o lume de vis unde totul se sfârșea cu bine.

  Pot afirma că de multe ori cea mai bună prietenă a mea a fost și este cartea .

   Este și o metodă de relaxare dar și sursă de informare și chiar o terapie.

  Mi-a plăcut mereu mirosul cărților ,mai ales a celor proaspăt tipărite,să simt hârtia ,să le răsfoiesc. După ce am terminat toate cărțile din biblioteca familiei ,m-am înscris la Biblioteca Județeană,unde și în ziua de astăzi am abonament .

  Deoarece îmi plac cărțile le-am cumpărat și fetelor încă de mici foarte multe cărți pentru copii așa încât mi-am făcut o bibliotecă impresionantă.

  Nati , fetița mea cea mică a învățat anul trecut să citească ( avea 6 ani) și a început să îi placă să citească cărți pentru copii.Cel mai frumos cadou pentru ea este să primească o carte.

De câtiva ani am descoperit Editura Niculescu ,mai ales cărțile pentru copii ,care mi-au plăcut foarte mult datorită faptului că sunt atractive pentru copii și conțin informații utile și au ilustrații frumoase pe placul copiilor.

  Deja avem câteva cărticele de la Editura Niculescu ,cum ar fi Primul meu Atlas ,iar din seria Prima mea Enciclopedie avem Pământul ,Spațiul și Animale.

De curând Nati a primit cartea Geografica : Animalele. Să pornim în lumea largă ,o enciclopedie foarte frumoasă despre animalele din toată lumea .

    În această carte copiii vor găsi o colecție de date și de informații fascinante despre lumea animalelor – de la lanțuri trofice, la specii în pericol de dispariție , care cu siguranță le vor stârni curiozitatea. Vor descoperi de ce insulele izolate adăpostesc specii unice, unde trăiesc cele mai rapide viețuitoare și cât de adânc pot pătrunde în apă straniile creaturi oceanice.

  Atât eu cât și Nati vă recomandă această carte  din tot sufletul.

  Am uitat să precizez că Nataliei îi place foarte mult să facă prezentări de cărți și cred că pe viitor va deveni un blogger de succes.

 

Mai jos un video în care Nati prezintă cartea Geografica : Animalele. Să pornim în lumea largă așa cum se pricepe ea la 7 ani.

  Eu personal aș alege întotdeauna cartea tipărită,dar nu spun nu unei e- book la nevoie( atunci când călătoresc cu mașina sau dacă este necesar la facultate sau dacă nu găsesc cartea dorită tipărită).

   Pentru copii cărțile tipărite sunt foarte utile deoarece le dezvoltă motricitatea ,simțul tactil atenția la amănunte și nu le strică ochii ( mă gândesc că un e- book se citește pe tabletă,telefon,laptop și se știe că acestea dăunează ochilor,dacă sunt folosite bun timp îndelungat).

  Am uitat să precizez că la Editura Niculescu găsiți și cărți de parenting ,ficțiune self help; audiobook; e-book etc .

Referitor la audiobook nu mă încântă prea tare ,dar poate într-o zi voi încerca .

   Câteva e- book -uri care mi-au atras atenția mie și pe care le- aș citi și le-aș recomanda sunt : Limbajul Corpului, De ce țipăm și Dezvoltă talentele naturale ale copilului tău .

   Sincer nu știu dacă viitorul aparține e-book- urilor / audiobook-urilor sau nu ,dar mi-aș dori că să se tipărească în continuare cărți ,deși sunt conștientă că asta implică mai multe costuri dar aș vrea ca și copii și nepoții noștrii să se bucure de o carte tipărită ,să o răsfoiască și s-o citească cu drag.

Articol scris pentru Competiția SuperBlog Proba 15. Editura NICULESCU – Cartea tipărită vs audiobook/e-book

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s