Sărbătorește Paștele creștinesc cu un pahar de vin de la Beciul Domnesc

O întâmplare de Paște

Paștele este o sărbătoare creștină când oameni se apropie de Dumnezeu,merg la biserică,se spovedesc,se împărtășesc, devin mult mai buni.

Pentru mine Paștele este o sărbătoare când familia se reunește.

Spun acest lucru deoarece de sărbători este singura perioadă în care ne întâlnim cu toții.

De asemenea Paștele înseamnă să mergem împreună la biserică să luăm lumină.

O altă tradiție este să gătesc bucate specifice pascale cum ar fi  cozonac, pască, drob, sarmale friptură, ouă colorate.

Să vopsim ouă este o activitate pe care o fac de mulți ani cu fetele mele,o activitate foarte dragă nouă.

O altă tradiție este că la masa pascală este să ai și un vin bun de la Beciul Domnesc.

Dar revenind la masa de Paște,spuneam că pentru mine Paștele este prilejul de a se reuni familia la un loc și de a sărbători împreună.

În fiecare an de Paște mergem în vizită la părinți.

Într-un an ne- am reunit la socrii mei,frați,surori cumnați părinți,nepoți.

Pe masă pe lângă bucatele tradiționale de Paște erau două feluri de vin de la Beciul Domnesc, Cabernet Sauvignon Sec, Rose și Fetească regală.

Cum orice întâlnire a noastră se transformă în petrecere, iar la  fiecare petrecere, când vinul este bun este savurat din plin, s-a lăsat cu Karaoke.

Ceea ce țin minte este melodia pe care a cântat-o soțul meu: Corazon Espinado a lui Carlos Santana.

Deoarece soțul meu nu cântă mereu așa că m-a impresionat.

Cu un vin bun de la Beciul Domnesc apetrecerile și mesele în familie sunt de neuitat. Nu există petrecere fără un vin bun.

Dacă nu știți cu ce mâncare să asociați vinul va las mai jos un mic ghid.

Ghid asociere vin cu felul de mâncare

Cabernet Sauvignon este un vin cu o strălucitoare culoare roşu-rubiniu. Bucură-te de notele de coacăze negre şi vişine coapte accentuate de note vanilate! Ca să-l bei în bună armonie, pune pe masă brânzeturi, preparatele preferate din carne roșie ori vânat. Temperatura recomandată de servire: 16-18⁰C.
Merlot este un demisec roșu rubiniu, care te invită să-i descoperi caracterul delicat şi armonios, din care răzbat nuanțe fructate de zmeură, coacăze negre și cireșe. Deschide-l cu orice ocazie și lasă-l să te binedispună lângă preparate delicioase din carne roșie, vânat, ori brânzeturi! Temperatura recomandată de servire: 16-18⁰C.
Pinot Noir este un vin roșu-cărămiziu, demisec. Savurează-l la o temperatură de 16-18⁰C, numai așa îi vei descoperi nuanțe fructate de vișine, cireșe și note de violete! Nu uita să mai aduci pe masă și bunătăți din carne roșie și deserturi. Temperatura recomandată de servire: 16-18⁰C.
Feteasca Neagră te seduce de la primul pahar! Vinul roșu vișiniu și demidulce are note de prune uscate și mure bine coapte, plus note de scorțișoară. O să-ți placă și mai mult lângă aperitive, preparate apetisante din carne roșie și bunătăți dulci. Iar ca să-i simți taninii, servește-l la o temperatură 15-16⁰C.
Cabernet Sauvignon este vinul care te invită sa-i apreciezi culoarea roşie rubinie şi să te bucuri de notele fructate susţinute de caracterul sau dulce. Corpolent, un pic condimentat și catifelat, vinul are gust de mure și cireșe negre. Deschide o sticlă, întinde masa și savurează-l lângă bucate din carne roșie și prăjituri de casă!
ROSE-ul de la Beciul Domnesc este unul dintre pionierii consumului de vin rose din România. El te învață într-o maniera subtilă şi elegantă ca vinul rose, demisec şi semi aromat este vinul ce poate fi asociat unei largi game de preparate culinare, începând de la aperitive şi până la desert. Răcește-l bine şi servește-l cu încredere! Vei fi plăcut surprins(ă) de subtilitatea notelor aromatice de trandafir şi grapefruit roz. Asocieri culinare: aperitive, salate, pește şi fructe de mare. Temperatura recomandată de servire: 8-10⁰C.
Chardonnay este vinul sec a cărui prospeţime şi luminozitate te invită să-l torni în pahar. Pregătește-te, urmează să-l guști și să faci cunoștință cu notele sale de citrice, măr verde și vanilie! Vinul proaspăt și elegant merge perfect cu aperitive, preparate din carne albă și pește. Să aveți poftă! Temperatura recomandată de servire: 8-10⁰C
Riesling de Rhin este vinul alb-verzui, demisec, proaspăt şi echilibrat, care te îndeamnă să dai un plus de savoare unei mese servită alături de cei dragi. E un vin ideal pentru un prânz cu preparate din carne de pasăre sau o cină lejeră cu somon la grătar ori păstrăv la cuptor. Temperatura recomandată de servire: 9-11⁰C
Feteasca Regală este un vin care te invită la vorbă bună! Proaspăt și demisec, vinul te incită să descoperi note florale de cireș, flori de câmp, dar si note fructate de pepene galben și pere. Asta dă savoare! Mai ales când îl bei alături de oameni dragi și preparate gustoase din carne de pasăre și pește. Temperatura recomandată de servire: 9-11⁰C.
Sauvignon Blanc te poartă într-o adevărată călătorie a aromelor. Vinul demisec este o combinație inedită de grapefruit, pomelo și, firește, note de ardei verde, specifice soiului. Echilibrează gustul vinului alb cu preparate mediteraneene și fripturi din carne de pasăre. Temperatura recomandată de servire: 9-11⁰C.
Muscat Ottonel demidulce mult belșug aduce! Vinul este proaspăt, cu note florale de tei și salcâm, armonios completate de nuanțe fructate de pepene galben și caise. Descoperă-i toate detaliile complexe și cinstește-l alături de aperitive, carne de pasăre și deserturi delicioase! Temperatura recomandată de servire: 8-10⁰C.
Tămâioasa Românească este un vin proaspăt și complex, cu note florale de tei si salcâm, cu note dulci de miere, ce-i conferă savoare și consistență. Potrivit a se servi la 9-11°C, cu aperitive și feluri principale, dar și alături de deserturi.

În final vă urez un Paște fericit și luminat alături de familie și de ce nu un vin bun de la Beciul Domnesc!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2024 proba 6. Savurează clipa la un pahar de vin Beciul Domnesc!

Lasă un comentariu

Sunt Emily

Welcome to Nook, my cozy corner of the internet dedicated to all things homemade and delightful. Here, I invite you to join me on a journey of creativity, craftsmanship, and all things handmade with a touch of love. Let's get crafty!

Hai să ne conectăm